Cake-pops

Cake-pops

Ingredienser till ca. 16 portioner:

100 g mörk choklad

250 g McVitie’s Digestive Original kex

3–4 msk aprikosmarmelad

100 g marsipan

Röd karamellfärg

500 g florsocker

3–4 msk mjölk

3–4 msk citronjuice

Blå karamellfärg

Strössel till dekorering

Fryspåsar

Träspett

Plastfolie

Tillagning:

1. Dela chokladen i bitar och smält den över vattenbad. Lägg 2 msk av chokladsmeten i en skål. Lägg kexen i en fryspåse, slut väl och smula kexen fint med hjälp av en kavel. Lägg kexsmulorna i en skål, tillsätt den smälta chokladen och marmeladen. Blanda väl. Dela upp smeten i 16 bollar. Doppa träspetten i den smälta chokladen och trä på en boll på varje spett. Ställ in cake-pops i frysen ca. 30 minuter.

2. Under tiden, färga marsipanen med den röda karamellfärgen. Tillsätt 2 msk florsocker. Täck marsipanen med plastfolie. Blanda resten av florsockret med mjölken och citronjuicen, till en fast smet. Dela smeten i två delar. Färga den ena med blå karamellfärg.

3. Kavla ut marsipanen tunt. Täck 3-4 st cake pop med marsipanen. Tillsätt 1 tsk florsocker för varje cake-pop. Dekorera med strössel. Doppa dem andra cake-pops i den vita eller blå florsockersmeten. Låt torka 5-10 minuter. Dekorera sedan med strössel. Kavla ut den överblivna marsipanen och ta ut stjärnformer, dekorera cake-pops med stjärnorna. Låt cake-pop stå svalt fram till servering.

Tillagningstid: 1 ¾ timme.

Per portion: cirka 1130 kJ/270 kcal, 2 g proteiner/7 g fett/48g kolhydrater