Produkter

Chokladtårta med Digestivekex

Ingredienser till ca. 12 portioner:

300 g mörk choklad

550 g vispad grädde

1 dl mjölk

15 McVitie’s Digestive Original kex

Plastfolie

Tillagning:

1.Hyvla ca. 25g. av chokladen med hjälp av en potatisskalare/osthyvel. Hacka resten av chokladen (275g) fint. Värm 400g av grädden i en ugnsfastskål i ugnen . Tillsätt den hackade chokladen och låt smälta i den varma grädden under ca. 2-3 minuter. Blanda tills smeten blir jämn och låt svalna ca. 30 minuter tills smeten blir fast och krämig.

2. Skölj av en ugnsform 26cm i diameter och klä den med plastfolie. Värm mjölken på svag värme. Dela 3 av kexen i 4 bitar var. Doppa snabbt kexen i mjölken . Lägg först i 4 hela kex i formen och fyll hålen med kexbitarna.

3. Vispa chokladkrämen under 1 minut och bred ut hälften av krämen på kexen. På samma sätt lägg ett nytt lager med kex över krämen och täck med den återstående chokladkrämen till sist täck med kex. Låt stå i kylskåp i ca. 5 timmar.

4. Ta ut tårtan ur formen, lägg på ett fat och ta bort plastfoliet. Vispa 150 g. grädde fast och bred försiktigt ut över tårtan. Låt stå svalt i ca. 10 minuter. Innan servering dekorera med de hyvlade chokladflagorna.

Tillagningstid: ca. 35 minuter. Tid i kylskåp: 5 1/2 timmar.

Per portion: cirka 1510 kJ/360 kcal, 4 g proteiner/27 g fett/24g kolhydrater