Digestivecheesecake

Digestivecheesecake

Ingredienser till ca. 12 portioner:

2/3 paket (ca. 270 g) McVitie’s Digestive Original kex
75 g smör
800 g bredbar färskost
2 äggulor (mellanstorlek)
200 g florsocker
2 tsk vaniljsocker
500 g vispad grädde
Rivet skal av 1 citron
250 g hallonsylt
matolja till formen

Tillagning:

1. Smörj formen (diameter 26 cm) med matoljan. Lägg kexen i en fryspåse, slut väl och smula kexen fint med hjälp av en kavel. Smält smöret och blanda ner kexsmulorna. Tryck ut smulsmeten i botten av formen och låt stå svalt ca. 30 minuter.

2. Rör osten mjuk och tillsätt äggulorna, florsockret, vaniljsockret och citronskalen. Vänd försiktigt ner den vispade grädden till en jämn smet. Bred ut smeten över kakbotten och låt stå i kylskåp ca. 2 timmar.

3. Ta ur tårtan ur formen och servera på ett fat. Värm sylten under omrörning och bred ut över tårtan. Låt svalna och servera.

Tillagningstid: ca. 30 minuter. Tid i kylskåp: 2 timmar.

Per portion: cirka 2430 kJ/580 kcal, 7 g proteiner/39 g fett/47 g kolhydrater