Produkter

Digestivetiramisu

Ingredienser till ca. 18 portioner:

1 paket + 1/3 paket (540g) McVitie’s Digestive Original kex

75 g smör

225 g mascarponeost

15 g florsocker

1,5 dl kallt starkt kaffe

300 g vispad grädde

kakao att sikta för garnering

30 g kaffebönor till dekoration eller citronmeliss

Plastfolie

Tillagning:

1. Klä en rektangulär form med plastfolie. Lägg hälften av kexen i en fryspåse, slut väl och smula kexen fint med hjälp av en kavel. Smält smöret och blanda ner kexsmulorna. Tryck ut smulsmeten i botten av formen och låt stå svalt ca. 30 minuter.

2. Blanda mascarponeost med florsockret till en mjuk kräm, tillsätt hälften av kaffet och blanda väl. Vispa grädden hårt och blanda ner den. Doppa resten av kakorna i kaffet. Varva ett lager med kräm och ett lager med kex i formen. Skvätt över det överblivna kaffet. Låt stå svalt 2-3 timmar.

3. Sikta över generöst med kakao, ta ur formen och skär upp i bitar. Dekorera med kaffebönor och citronmeliss efter behag.

Tillagningstid: ca. 40 minuter. Tid i kylskåp: 2-3 timmar.

Per portion: cirka 1220 kJ/290 kcal, 3 g proteiner/19 g fett/10 g kolhydrater