
Digestivetiramisu

Ingredienser till ca. 18 portioner:
1 paket + 1/3 paket (540g) McVitie’s Digestive Original kex
75 g smör
225 g mascarponeost
15 g florsocker
1,5 dl kallt starkt kaffe
300 g vispad grädde
kakao att sikta för garnering
30 g kaffebönor till dekoration eller citronmeliss
Plastfolie
Tillagning:
1. Klä en rektangulär form med plastfolie. Lägg hälften av kexen i en fryspåse, slut väl och smula kexen fint med hjälp av en kavel. Smält smöret och blanda ner kexsmulorna. Tryck ut smulsmeten i botten av formen och låt stå svalt ca. 30 minuter.
2. Blanda mascarponeost med florsockret till en mjuk kräm, tillsätt hälften av kaffet och blanda väl. Vispa grädden hårt och blanda ner den. Doppa resten av kakorna i kaffet. Varva ett lager med kräm och ett lager med kex i formen. Skvätt över det överblivna kaffet. Låt stå svalt 2-3 timmar.
3. Sikta över generöst med kakao, ta ur formen och skär upp i bitar. Dekorera med kaffebönor och citronmeliss efter behag.
Tillagningstid: ca. 40 minuter. Tid i kylskåp: 2-3 timmar.
Per portion: cirka 1220 kJ/290 kcal, 3 g proteiner/19 g fett/10 g kolhydrater