Produkter

En chokladkräm med vaniljsmak och Digestive Milk Chocolate

Förberedelsetid: ca: 30 minuter

Kok- och avkylningstid: 2 timmar

Ingredienser till 4 personer:

500g mörk choklad (70%)

10 msk vatten

3 tsk smör

400 ml vispgrädde

4 äggulor

4 äggvitor

½ vaniljstång

3 msk strösocker

6 Milk Chocolate Digestive kex

Tillagning:

1. Smält chokladen över vattenbad.

2. Blanda ner smöret och vattnet i  den smälta chokladen och rör till en jämn smet.

3. Vispa äggulorna med sockret poröst.

4. Blanda äggsmeten med chokladen och de grovhackade kexen. Låt svalna under omrörning.

5. Dela vaniljstången, och skrapa ut innehållet med en knivspets, blanda med  äggvitorna och vispa till hårt skum.

6. Vispa grädden fast.

7. Blanda chokladsmeten väl med äggvitorna och grädden.

8. När moussen är jämn, häll smeten i serveringsglas och låt stelna i kylskåp.