
McVitie’s key lime pie

6 portioner. Tillagningstid: Ca 50 min.
Botten
130 g smör
300 g McVitie’s Digestive Original
Fyllning
1 dl pressad limesaft (3–4 st limefrukter)
Skal från 2 st limefrukter
1 ägg
3 st äggulor
1 msk vaniljsocker
1 burk kondenserad mjölk (ca 400 g)
Topping
1 dl vispgrädde
1 lime (i skivor)
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret. Krossa McVitie’s Digestive Original-kexen fint och blanda ihop med det smälta smöret.
3. Tryck ut blandningen i portionsformar (8–10 cm) och grädda i ugnen ca 10 min. Ta ut och låt svalna.
4. Förbered fyllningen: Blanda kondenserad mjölk, limesaft, limeskal och vaniljsocker i en bunke. Vänd ner äggulorna och sedan ägget. Rör ihop till en slät blandning. Låt stå och dra i ca 15 min. Sila smeten så att den blir helt slät.
5. Fyll pajskalen med limefyllningen och grädda mitt i ugnen i cirka 15 min. Låt svalna.
6. Toppa de små pajerna med vispad grädde och en skiva lime.