Produkter

Mums-mums

Ca 12 st. Tillagningstid: Ca 50 min. Kyltid: 2 tim.

Ingredienser
15 st McVitie’s Digestive Original
2 dl strösocker
0,75 dl vatten
0,5 dl glykossirap
3 st äggvitor
1 nypa vaniljpulver
1 st gelatinblad
400 g mörk choklad
1 msk matolja

Topping
Kokos, strössel, frystorkade bär eller
hackade nötter

Redskap
Termometer
Spritspåsar till marängen

Gör så här

1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten.

2. Koka ihop vatten, socker och glykossirap tills det når ca 120 grader.

3. Vispa äggvitrona till ett hårt skum i en ren bunke. Tillsätt sockerblandningen i marängen i en tunn stråle, under vispning på hög hastighet. Tillsätt vaniljpulver och vispa tills marängen börjar svalna.

4. Tips! Lägg en blöt trasa under skålen så håller den sig stilla.

5. 4. Ta upp gelatinbladet och värm ca 10–15 sek i mikron (medeltemperatur) i en skål, blanda ner lite av marängen i det smälta gelatinet och vänd sedan tillbaka det ner i marängsmeten.

5. Placera McVitie’s Digestive Original-kexen på en bricka, spritsa ut marängen i toppformade spiraler. Låt stelna i kylen ett par timmar.

6. Hacka och smält chokladen över ett vatten-bad (ej kokande), tillsätt sedan matoljan. Häll över chokladen i en mindre skål.

7. Doppa dina Mums-mums i den smälta chokladen och lägg tillbaka på brickan. Toppa med kokos, frystorkade bär, strössel, hackade nötter eller något annat fint. Låt stelna i kylen.