Trifle med citrus

Trifle med citrus

Ingredienser

2 1/2 dl mellangrädde (27 %)
250 g kvarg med vaniljsmak
1-2 msk honung eller sirap
1 msk rivet citronskal
1 krm äkta vaniljpulver
2 valfria citrusfrukter
3 st McVitie’s Hobnobs kex
30 g grovhackad choklad
Mynta till garnering

Gör så här

Vispa grädden fluffigt. Rör ihop kvarg med honung eller sirap, rivet citronskal och vaniljpulver. Vänd ner den vispade grädden i kvargen. Filéa citrusfrukterna genom att skära bort båda ändarna så att frukten kan stå stadigt, skär sedan av resten av skalet, så att den vita hinnan försvinner.

Skär försiktigt vid mellanväggarna så att du får ut filéer utan något skal. Gör likadant med resterande klyftor. Ta fram glasen och varva krossade McVitie’s Hobnobs kex med kvargfluff, citrusfrukter och hackad choklad. Toppa med färsk mynta och extra choklad.