Medveten kexglädje tack vare utvalda ingredienser
och över 180 års erfarenhet

McVitie’s kan se tillbaka på över 180 års erfarenhet av produktion av bakade snacks. Sedan företaget grundades i Edinburgh,Skottland, 1839 har recept och kunnandet förmedlats genom generationer. Inte bara den engelska kungafamiljen, även konsumenter världen över uppskattar produkterna. McVitie’s är Storbritanniens mest populära kexvarumärke och säljs i över 100 länder världen över.

McVitie´s är en del av pladis-familjen, den näst största kextillverkaren i världen och hem för några av världens mest välsmakande och mest älskade snacksmärken.

Att skapa ögonblick av lycka med varje tugga är ett engagemang och passion som kommer från varumärkets grundare och delas idag av alla kollegor på pladis. Få reda på mer om pladis på deras hemsida www.pladisglobal.com

Garanterad kvalité och globalt ansvar

Vårt uppdrag är att producera utmärkt smakande bakade snacks av den bästa kvaliten. Som ett internationellt företag tar vi globalt ansvar både genom våra produkter och som företag.

För mer information om pladis samt vårt engagemang för hållbarhet, besök www.pladisglobal.com

Historia

Idag

McVitie´s i Sverige: en kontinuerligt uppdaterad portfölj av populära Digestives, kex och snacks.

1985

Hobnobs introducerades redan 1985. En uppdaterad version med mjölkchoklad kom år 1987.

1956

Fabriken i Harlesden, London var den första i världen vilka helautomatiserade sin produktion år 1956. Sedan dess har produktionen ökat med otroliga 1000%.

1948

McVitie, Price & MacFarlane Lang slog sig samman och grundade därmed United Biscuits.

1945

Krigets hårda utmaningar präglade även McVitie’s: Från att producera 370 olika sorter år 1939 så tillverkades enbart 10 sorter år 1945.

1925

McVitie’s första försök att kombinera sin kex med choklad resulterade i uppkomsten av Homewheat Chocolate Digestives.

1914

Under första världskriget använde företaget sin kunskap och produktionskapacitet för att skapa kex som skulle fungera som en källa till järn, i syfte att hjälpa individer med sin järnration. Efterfrågan ökade och en ny fabrik byggdes i Manchester.

1901

När handeln växte sig starkare i London byggdes en ny fabrik i Harlesden, norra London, 1901.

1892

McVitie’s & Price fick Royal Seal of Approval när de ombads att baka bröllopstårta för bröllopet av prinsessan Mary of Teck och hertigen av York.

1892

Det berömda receptet för Digestiveskex uppfanns av en McVitie & Price-anställd vid namn Alexander Grant.

1888

Charles Price gick med i företaget 1875. Under de kommande 13 åren hjälpte han till att göra varumärket McVitie & Price till ett känt namn. När det stod klart att efterfrågan på bakverken blev för stor öppnade han en ny fabrik i en förort till Edinburgh 1888.

1880

Robert dog 1880 och lämnade verksamheten till Robert Jr. Bageriet var så populärt i Edinburgh att Robert Jr.s första investering var ett större bageri.

1844

Efter sitt bröllop 1844 kände Robert att framtiden för hans verksamhet låg i bakverk. Därmed skickade han sina två söner (William och Robert Jr.) till Europa för att lära sig bakverk.

1839

1839 öppnade Robert och hans far William en livsmedelsbutik på Rose Street i Edinburgh. Roberts bakverk var så populära att han kunde öppna fler butiker och expandera.

1809

Historien tar sin början med bagarens lärling Robert McVitie, född i Skottland år 1809.