Chokladmousse med salt karamelsås

Chokladmousse med salt karamelsås

Antal: 4 portioner
Tid: ca 10 minuter effektiv tid

Ingredienser:

MOUSSE:
15 stycken McVitie’s Digestive choklad
6 dl vispgrädde, 40 %
½ – ¾ dl florsocker

GARNERING:
2 stycken McVitie’s Digestive choklad, halverade
2 dl salt karamellsås

Gör så här:

  1. Bryt kexen i mindre bitar, lägg i en skål och häll vispgrädden över.
  2. Plasta in och ställ i kylskåp över natten eller minst 4 timmar.
  3. Vispa moussen fluffigt. Tillsätt florsocker och vispa jämnt.
  4. Ta fram fyra glas eller serveringsskålar.  Varva mousse och salt karamellsås. Avsluta med karamellsås,
  5. Garnera med chokladkexhalvor. Förvaras i kylskåp till servering. 
  6. Håller i upp i 2–3 dagar.