Krämig tigerkaka med Digestives

Ingredienser:

200 gram mörk choklad

200 gram smör

2 dl socker

3 ägg

2 dl vetemjöl

Cream cheese fyllning:

400 gram färskost
1 dl socker
1 tsk vanilj
2 ägg

Topping:
6-8 Digestives original-kex

Tillagning:

1. Kvarta jordgubbarna. Blanda med socker och citron, både juice och rivet skal. Låt stå i minst 10 minuter.

2. Vispa grädden fluffig. Krossa kexen.

3. Varva grädde, kex och jordgubbar i en stor skål.1. Värm ugnen till 180°C.

2. Smält choklad och smör i vattenbad i en kastrull.

3. Vispa socker och ägg pösigt. Sikta ner mjöl och häll i chokladblandningen.

4. Vispa färskost med socker, vanilj och ägg.

5. Häll en fjärdedel av chokladsmeten i formen, häll på ostkrämen och avsluta med den sista chokladkrämen.

6. Gör ett fint mönster genom att dra lätt med en sked i smeten. Baka i ugnen i totalt 35–45 minuter. Tryck dit kexen lätt när det återstår ca 10 minuter.