Ingredienser:
200 gram mörk choklad
200 gram smör
2 dl socker
3 ägg
2 dl vetemjöl
Cream cheese fyllning:
Topping:
6-8 Digestives original-kex
Tillagning:
1. Kvarta jordgubbarna. Blanda med socker och citron, både juice och rivet skal. Låt stå i minst 10 minuter.
2. Vispa grädden fluffig. Krossa kexen.
3. Varva grädde, kex och jordgubbar i en stor skål.1. Värm ugnen till 180°C.
2. Smält choklad och smör i vattenbad i en kastrull.
3. Vispa socker och ägg pösigt. Sikta ner mjöl och häll i chokladblandningen.
4. Vispa färskost med socker, vanilj och ägg.
5. Häll en fjärdedel av chokladsmeten i formen, häll på ostkrämen och avsluta med den sista chokladkrämen.
6. Gör ett fint mönster genom att dra lätt med en sked i smeten. Baka i ugnen i totalt 35–45 minuter. Tryck dit kexen lätt när det återstår ca 10 minuter.