Tiramisu med Digestives Original

Tiramisu med Digestives Original Ingredienser: 6 ägg (separera äggulor och äggvitor) 230 g florsocker 500 g mascarpone 2,5 dl vispgrädde 2,5 dl starkt kaffe (avsvalnat) 2,5 dl Tia Maria (eller annan kaffelikör) 10 savoiardikex 10 McVitie´s Digestive Original Kakao (att pudra över) Tillagning: 1. Vispa äggulorna med florsocker tills det blir blekt och pösigt. Vänd […]

Fudge med Digestives Original

Fudge med Digestives Original Ingredienser: 400 g mörk choklad1 burk (ca 400 g) sötad kondenserad mjölk50 g smör1 tsk vaniljextrakt150 g McVitie´s Digestives Original Tillagning: 1. Klä en fyrkantig form (ca 20×20 cm) med bakplåtspapper. 2. Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med smöret och den kondenserade mjölken i en kastrull på låg […]

Kladdkaka med Digestives Original

Kladdkaka med Digestives Original Ingredienser: Digestivebotten och -lager: 200 g McVitie´s Digestives Original (ca 14-16 kex) 100 g smör (för botten och lagret) Kladdkakssmet: 150 g smör 3 dl strösocker 2 ägg 1,5 dl vetemjöl 1 dl kakao 1 tsk vaniljsocker En nypa salt Tillagning: 1. Sätt ugnen på 175°C och smörj en springform (ca […]

Smore´s med Digestives Milk Chocolate

Smore´s med Digestives Milk Chocolate Ingredienser: 200 g marshmallows 1 paket McVitie´s Digestives Chocolate Tillagning: Trä marshmallowsen på grillpinnar och grilla tills de fått fin färg. Lägg en marshmallow mellan två kex och ät direkt!

Hemgjord plommonmarmelad, ost och Digestives Milk Chocolate

Hemgjord plommonmarmelad, ost och Digestives Milk Chocolate Ingredienser: 1 kg plommon 8 dl syltsocker 1/2 tsk vaniljpulver Tillagning: Skölj, kärna ur och skär ca 1 kg plommon i bitar. Lägg bitarna tillsammans med 8 dl syltsocker i en kastrull. Koka i 15-20 min. Smaka av med 1/2 tsk vaniljpulver. Häll i rena burkar, sätt på […]

Chokladglass med kexsmulor

Chokladglass med kexsmulor Ingredienser: 1 burk sötad kondenserad mjölk (à 400 g) 3/4 dl kakao 5 dl vispgrädde 1 dl krossade Hobnobs Milk Chocolate 1/2 dl chokladknappar Chokladsås Tillagning: Till 8 portioner. Vispa ihop kondenserad mjölk med kakao. Vispa grädden och vänd ner i den kondenserade mjölken. Rör i krossade kex och chokladknappar. Häll smeten […]

Trifle med grädde, bär och Digestive milk chocolate

Trifle med grädde, bär och Digestives milk chocolate

Ingredienser: 6 dl grädde 1 l jordgubbar 2 msk socker 1 citron 1 pkt Digestives Milk chocolate Tillagning: 1. Kvarta jordgubbarna. Blanda med socker och citron, både juice och rivet skal. Låt stå i minst 10 minuter. 2. Vispa grädden fluffig. Krossa kexen. 3. Varva grädde, kex och jordgubbar i en stor skål.

Kexdipp med apelsin, rom och choklad

Ingredienser: 2 ½ dl vispad grädde ½ dl gräddfil 2 msk lönnsirap 1 msk rom 1 apelsin, det rivna skalet 100 g mörk choklad, finhackad Mixa alla ingredienser, utom chokladen, med en elektrisk visp tills gräddblandningen är fluffig. Rör i chokladen. Ät gräddkrämen som en dipp tillsammans med Digestives Milk Chocolate och säsongens frukt.

Mums mums på McVitie’s Digestives choklad

Antal: 10 stycken Tillagningstid: 30 minuter Ingredienser: 20 st McVitie’s Digestives Choklad 3 tsk gelatinpulver 3 ½ msk kallt vatten 2 dl strösocker ½ dl glykos ¾ dl kallt vatten 1 tsk vaniljsocker 3 st äggvitor Hallon Tillagning: 1. Blanda gelatinpulver med 3 1/2 msk kallt vatten och låt svälla ett par minuter. 2. Koka […]

Chokladmousse med salt karamellsås

Antal: 4 portioner Tillagningstid: 10 minuter effektiv tid Ingredienser mousse : 15 st McVitie’s Digestives Choklad 6 dl vispgrädde, 40 % ½ dl florsocker Garnering: 2 st McVitie’s Digestives Choklad, halverade 2 dl salt karamellsås Tillagning: 1. Bryt kexen i mindre bitar, lägg i en skål och häll vispgrädden över. 2. Plasta in och ställ […]