
Ingredienser:
400 g mörk choklad
1 burk (ca 400 g) sötad kondenserad mjölk
50 g smör
1 tsk vaniljextrakt
150 g McVitie´s Digestives Original
Tillagning:
1. Klä en fyrkantig form (ca 20×20 cm) med bakplåtspapper.
2. Bryt chokladen i bitar och smält den tillsammans med smöret och den kondenserade mjölken i en kastrull på låg värme. Rör om kontinuerligt tills allt är smält och blandningen är slät.
3. Ta bort kastrullen från värmen och rör ner vaniljextraktet.
4. Hacka McVitie´s Digestives Original-kexen och vänd försiktigt ner dessa i chokladblandningen.
5. Häll smeten i den förberedda formen och jämna till ytan med en spatel.
6. Ställ formen i kylskåpet i minst 2 timmar eller tills fudgen har stelnat helt.
7. Ta ut fudgen ur formen och skär den i små fyrkantiga bitar.
Så enkelt löser du julens smarrigaste mumsbitar!