Ingredienser till botten:
150 g McVitie´s Original Digestives kex
50 g smör (rumstempererat)
Ingredienser till fyllningen:
400 g färskost
2 dl strösocker
4 ägg
Saft och skal från 1 citron
0,75 dl vetemjöl
0,5-1 dl gräddfil
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 170 grader varmluft.
2. Krossa digestivekexen till smulor i en matberedare och blanda med det rumstempererade smöret.
3. Tryck ut blandningen ordentligt i botten av en springform (22-23 cm i diameter).
4. Rör ihop färskosten med sockret till en slät smet. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
5. Tillsätt zest och citronsaft från den noga sköljda citronen, mjöl och gräddfil. Blanda till en jämn och krämig smet.
6. Häll upp smeten i formen och grädda kakan i 60 minuter. Stäng av värmen och låt svalna i ugnen i ytterligare en timme.
7. Servera med färska jordgubbar på toppen och voilà!