lemon curd-bakelse med digestivesmulor i botten och grädde på toppen

Fyllning:

1 förpackning cream cheese

1,2 dl strösocker

3 dl vispgrädde

1 tsk vaniljpulver

1 paket McVitie´s Digestives Original

Lemon Curd:

Saft och skal från 4 citroner

1,8 dl socker

5 äggulor

1,2 dl smör

1 tsk vaniljpulver

En nypa salt

Topping:

3 dl vispad grädde

Tillagning:

1. Förbered ett vattenbad och häll i alla ingredienser för lemoncurden (förutom vaniljpulvret) i en kastrull.
2. Koka ingredienserna på högre medelvärme i 12 minuter, rör om försiktigt då och då.
3. Ta bort kastrullen från värmen och sila över en finmaskig sil i en glasbehållare, som en burk med lock. Rör i vaniljpulvret och låt svalna. Överbliven lemoncurd kan förvaras i kylskåp i upp till 2 veckor.
4. Blanda McVitie´s Digestives Original-kexsmulor med smält smör i en annan kastrull och ställ åt sidan.
5. Gör sedan fyllningen för bakelsen. Vispa ihop cream cheese och sockret med en elvisp på medelhastighet i 1 till 2 minuter. Tillsätt vaniljpulver och häll sedan försiktigt i grädden, skrapa av sidorna på skålen när det behövs. Fortsätt att blanda i 4-5 minuter.
6. Fyll en spritspåse med fyllningen till bakelsen.
7. Lägg 1,5-2 matskedar McVitie´s Digestives Original-kexsmulor i botten av ett glas och tryck ner med en träsked. Lägg sedan ett lager med 2-3 teskedar lemoncurd. Spritsa sedan bakelse-fyllningen ovanpå och toppa med vispad grädde.
8. Kyl i minst 30 minuter för att toppingen ska stelna.