Fyllning:
1 förpackning cream cheese
1,2 dl strösocker
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljpulver
1 paket McVitie´s Digestives Original
Lemon Curd:
Saft och skal från 4 citroner
1,8 dl socker
5 äggulor
1,2 dl smör
1 tsk vaniljpulver
En nypa salt
Topping:
3 dl vispad grädde
Tillagning:
1. Förbered ett vattenbad och häll i alla ingredienser för lemoncurden (förutom vaniljpulvret) i en kastrull.
2. Koka ingredienserna på högre medelvärme i 12 minuter, rör om försiktigt då och då.
3. Ta bort kastrullen från värmen och sila över en finmaskig sil i en glasbehållare, som en burk med lock. Rör i vaniljpulvret och låt svalna. Överbliven lemoncurd kan förvaras i kylskåp i upp till 2 veckor.
4. Blanda McVitie´s Digestives Original-kexsmulor med smält smör i en annan kastrull och ställ åt sidan.
5. Gör sedan fyllningen för bakelsen. Vispa ihop cream cheese och sockret med en elvisp på medelhastighet i 1 till 2 minuter. Tillsätt vaniljpulver och häll sedan försiktigt i grädden, skrapa av sidorna på skålen när det behövs. Fortsätt att blanda i 4-5 minuter.
6. Fyll en spritspåse med fyllningen till bakelsen.
7. Lägg 1,5-2 matskedar McVitie´s Digestives Original-kexsmulor i botten av ett glas och tryck ner med en träsked. Lägg sedan ett lager med 2-3 teskedar lemoncurd. Spritsa sedan bakelse-fyllningen ovanpå och toppa med vispad grädde.
8. Kyl i minst 30 minuter för att toppingen ska stelna.