Ingredienser:
10 Digestivekex Original
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1/2 dl kakao
1/2 krm salt
1/2 dl krossade Digestivekex
125 g smör
2 ägg
2 msk snabbkaffe
Lättvispad grädde eller vaniljglass till servering
Tillagning:
Sätt ugnen på 175 grader. Bryt 10 Digestivekex i stora bitar och blanda dem tillsammans med 2 dl strösocker, 2 dl vetemjöl, 1/2 dl kakao och 1/2 krm salt.
Smörj en form och ”bröa” den med 1/2 dl krossade Digestivekex. Smält 125 g smör och rör ner 2 ägg däri, samt tillsätt 2 msk snabbkaffe. Vispa ej!
Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter. Ta ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass och njut!