Saftig kladdkaka med Digestivekex

Ingredienser:

10 Digestivekex Original

2 dl strösocker

2 dl vetemjöl

1/2 dl kakao

1/2 krm salt

1/2 dl krossade Digestivekex

125 g smör

2 ägg

2 msk snabbkaffe

Lättvispad grädde eller vaniljglass till servering

Tillagning:

Sätt ugnen på 175 grader. Bryt 10 Digestivekex i stora bitar och blanda dem tillsammans med 2 dl strösocker, 2 dl vetemjöl, 1/2 dl kakao och 1/2 krm salt.

Smörj en form och ”bröa” den med 1/2 dl krossade Digestivekex. Smält 125 g smör och rör ner 2 ägg däri, samt tillsätt 2 msk snabbkaffe. Vispa ej!

Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter. Ta ut kakan från ugnen och kyl sedan ned den i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).

Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass och njut!